Lions Clubs International

Download MyLion Now*

Sign up for MyLionTM updates

Download MyLion Now*

Vad motiverar yngre personer att hjälpa?

Intervju med Kerstin Rust

MyLion-teamet pratade med Kerstin Rust, en programspecialist för leoklubbprogrammet, vid den internationella kongressen i Chicago 2017. Som Lions redan känner till förändrar våra ungdomar sättet på vilket vi hjälper. Kerstin gav oss en inblick i hur Leos och hur unga människor generellt hjälper i dagens globala och uppkopplade samhälle.

Titta på videon (endast på engelska) och lär dig mer om vad Kerstin har att berätta, eller gå vidare till en sammanfattning av hennes kommentarer nedan.

Kerstins kommentarer om dagens serviceinriktade ungdomar

  1. Leos är energiska, innovativa och viktiga. De tänker mer globalt än äldre Lions, och de vet hur man gör hjälpinsatser till något roligt.
  2. Det som motiverar Leos att hjälpa är de frågor och lokalsamhällen som de bryr sig allra mest om. För många yngre är hela världen deras samhälle.
  3. Lions tänker ofta på Leos som barn och underskattar deras kapacitet att göra skillnad. Men ”det finns mycket som Lions och Leos kan lära av varandra.”
  4. Äldre Lions har värdefulla erfarenheter och Leos har oändlig entusiasm. Kerstin har rätt, det är roligt att hjälpa och Leos ”vet hur man har riktigt roligt.”

Tack vare MyLion kan Lions följa Kerstins råd att förstå, komma i kontakt med och lära sig från Leos. MyLion gör det även möjligt för ivriga Leos att komma i kontakt med andra Leos och Lions runtom i hela världen och engagera sig i de frågor som ligger dem varmt om hjärtat. Och med funktioner som nyhetsflödet uppmuntrar MyLion Leos att vara sig själva och ha roligt!

Share.

Categories:

Recent Posts: