Lions Clubs International

Download MyLion Now*

Sign up for MyLionTM updates

Download MyLion Now*

Sosiaalinen media käyttöön, klubisi eduksi

Lions are active on social media

Optimoidun hakukoneensa ansiosta MyLion™ mahdollistaa paikallisten klubien ja palveluaktiviteettien näkymisen potentiaalisille uusille jäsenille. Läheinen sijainti ja nimen tunnistaminen eivät usein kuitenkaan riitä rohkaisemaan ei-lioneita ottamaan yhteyttä klubiin. Kun potentiaalinen jäsen on löytänyt mieleisensä klubin sopivalta etäisyydeltä kotoaan, hän todennäköisesti yrittää löytää klubin sivun facebookista tai twitteristä. Sosiaalisella medialla on niin suuri vaikutus, että jopa Market Force -yrityksen laatimassa kyselytutkimuksessa 78% ihmisistä kertoi sosiaalisessa mediassa löytämiensä tietojen vaikuttavan heidän ostopäätöksiinsä.

“[Lionien] kannattaa ehdottomasti käyttää sosiaalista mediaa,” sanoi SMiLE:n Lionjäsen Winster Ceballos, kun häntä haastateltiin LCIConissa. “Ajat muuttuvat, ja meidän tulee muuttua niiden mukana.”

Tämä vanha sanonta saattaa olla sinulle tuttu. Ja se onkin totta tässä tapauksessa, jos koskaan. Teknologia muuttuu ennennäkemättömällä tavalla. Joukkoviestintä laajassa mittakaavassa ei ole koskaan ollut nopeampaa ja helpompaa. Nykyään suuri osa ihmisistä pitää tätä sosiaalisen median viestintää mielekkäänä ja vetoavana: Statistan tekemän tutkimuksen mukaan 71% ihmisistä, jotka käyttävät internettiä, käyttävät myös sosiaalista mediaa. Ja tämä määrä on kokoajan kasvussa.

“Harvempi enää etsii tietoa sanomalehdistä,” Ceballos sanoo, puhuessaan ihmisistä, jotka haluavat mukaan vapaaehtoistoimintaan. “He haluavat mukaan vapaaehtoistyöhön, mutta eivät enää halua istua viikottaisissa kokouksissa. Sosiaalisen median avulla voimme houkutella heidät klubeihimme.”

MyLion-mobiilisovellus ohjaa käyttäjiä sosiaalisen median sivuille, ja oma sosiaalisen median sivusi ohjaa käyttäjän sinun klubiisi. Mutta pitkään päivittämättömänä ollut sivu voi aiheuttaa sen, että potentiaalinen jäsen kääntyy pois.

Digi-strategisti Shane Baker sanoo ”Vaikka jokin brändi olisi sosiaalisen median vaikuttajien suosiossa, saattaa se silti ajaa pois asiakkaita epäuskottavuudellaan, jos sitä mainostava sivu sosiaalisessa mediassa on mitäänsanomaton. Jatkuva aktiivisuus tuotteen sosiaalisen median sivuilla sen sijaan kääntää usein vierailijat asiakkaiksi.

Bakerin analyysiä myötäillen Ceballos sanoo ”Jos menen vaikkapa verkkosivulle, jota ei ole päivitetty kuukauteen tai kahteen, en kyllä palaa enää sinne.” Sosiaalisen median sivu, jolla ei ole mitään tietoja, tai tietoja ei olla päivitetty pitkiin aikoihin, saa potentiaaliset jäsenet epävarmoiksi. Aivan kuten kauppa, jossa ei koskaan ole asiakkaita, ainoastaan ”Avoinna”-kyltti ovessa, saa asiakkaan varuilleen.

Ceballos kuitenkin varoittaa myös toiseen ääripäähän menemistä:

“Jos järjestät tapahtuman . . . älä lataa 20 tai 30 valokuvaa kerralla yhteen postaukseen. Jaa valokuvia muutama kerrallaan — pari päivässä, jolloin myös pidät sosiaalisen median sivusi aktiivisena.

Sosiaalisen median sivun säännöllinen päivittäminen ja huolenpito kertovat klubisi hyvinvoinnista. Se on kuin tervetuloa-toivotus potentiaaliselle jäsenelle. Pidä mielessä, että tämä ilmainen markkinoinnin työkalu muodostaa klubisi kasvot. Hyvän ensivaikutelman tekemisellä on kauaskantoinen vaikutus uusien avuliaiden käsien rekrytoinnissa.

Sosiaalisen median käyttäminen toki vaatii opettelua, ja se voi olla monille pelottava haaste. Winsterille tämä ilmiö on tuttu, ja Lions SMiLE-tiimin jäsenenä hän haluaa auttaa.

“Älä pelkää sitä” hän sanoo. “Lions SMiLE on valmiina auttamaan sinua.”

Sosiaalinen media on suuri etu klubillenne, ja haluamme, menestytte sen käyttäjinä. Ottakaa yhteyttä meihin kysymyksissä koskien tätä markkinointityökalua www.lionssmile.org.

Share.

Categories:

Recent Posts: