Lions Clubs International

Download MyLion Now*

Sign up for MyLionTM updates

Download MyLion Now*

Få sociala medier att fungera för din klubb

Lions är aktiva på sociala medier

Det optimerade sökverktyget MyLion™ låter potentiella medlemmar upptäcka lokala klubbar och serviceprojekt. Men ofta räcker det inte med närhet eller att man känner igen ett namn för att uppmuntra personer som inte är medlemmar att kontakta en klubb. När en person har hittat en klubb eller ett evenemang som ligger i närområdet, brukar de ofta leta rätt på klubbens Facebook- eller Twittersida innan de beslutar sig för att vara med på ett möte eller ett evenemang. Sociala medier har faktiskt haft så stor inverkan att en undersökning som genomfördes av Market Force visade att 78 % av de som deltog sa att det påverkade deras inköp.

”[Lions] måste anamma sociala medier”, sa Winster Ceballos, som är lionmedlem och med i Smile-teamet när han intervjuades på LCICon. ”Tiderna förändras och vi med dem.”

Du kanske känner igen det här gamla ordspråket. Och det stämmer lika bra idag som förr. Tekniken förändras i en aldrig tidigare skådad takt. Storskalig kommunikation har aldrig varit snabbare eller enklare. Idag är det många som tycker att sociala medier är bra: 71 % av de som använder Internet i världen använder även sociala medier enligt Statista, och andelen fortsätter att växa.

”I dagens läge kommer de inte att titta i tidningarna” säger Ceballos, när han pratar om potentiella medlemmar. ”De letar efter saker att göra, men de vill inte gå på möten varenda vecka. Så genom att använda sociala medier kan vi attrahera dem till vår klubb.”

Appen MyLion skapar trafik på din sociala mediesida och din sociala mediesida kommer att föra trafiken vidare till din klubb. Men om en klubbsida länge har varit inaktiv finns det en stor risk att potentiella medlemmar skräms bort.

Den digitala strategikern Shane Baker säger ”Även om ett varumärke får all möjlig uppmärksamhet från kunder och personer med starkt närvaro på sociala medier blir det svårt att övertyga någon om att de är trovärdiga. Ett konstant flöde som visar upp produkterna när de används och även ger värdefull information omvänder besökare till följare och köpare.”

Ceballos håller med om Bakers analys och säger, ”Om jag går till en webbplats och den inte har uppdaterats på en eller två månader kommer jag inte att gå tillbaka.” En social mediesida som inte finns eller inte har rörts på ett tag gör potentiella medlemmar förvirrade, på samma sätt som en butik med en öppet-skylt i fönstret som inte har några kunder kan göra att potentiella köpare blir lite oroliga.

Men Ceballos varnar även för något som är vanligt i den andra änden:

“Om du genomför ett evenemang. . . lägg inte upp 20 till 30 bilder samtidigt. Lägg upp lite i taget, några bilder om dagen, så att du håller din sociala mediesida aktiv.”

Genom att hålla klubbens sociala mediesida väl uppdaterad och aktiv visar du att klubben frodas och utvecklas. Det gör att potentiella medlemmar känner sig välkomna. Kom bara ihåg att den här fria marknadsföringsstrategin är klubbens ansikte utåt. Genom att ge ett gott första intryck är det lättare att rekrytera fler hjälpande händer.

Sociala medier innefattar definitivt en inlärningskurva, vilket förstås kan kännas jobbigt för många. Winster är medveten om detta och som medlem i Lions Smile-team vill han hjälpa till.

”Var inte rädda för det”, säger han. ”Lions är redo att hjälpa till.”

Sociala medier är en viktig tillgång för din klubb och vi vill att du lyckas med att använda dem. Om du har några frågor om hur du använder det här kostnadsfria marknadsföringsverktyget kan du besöka www.lionssmile.org.

Share.

Categories:

Recent Posts: